Politieagenten gewond bij wilde achtervolging in Den Haag na observatie overdracht drugs

Bij een wilde achtervolging in Den Haag zijn politieagenten gewond geraakt.

Agenten in burger zagen woensdagavond rond 19.45 uur op de Fruitweg een mogelijke overdracht van drugs vanuit een Volkswagen Golf. Nadat er nog een tweede overdracht werd geconstateerd, hebben de agenten in hun onopvallende dienstvoertuig de achtervolging ingezet. Daarbij riepen zij de hulp in van andere agenten die in een opvallende politieauto reden om de bestuurder van de Volkswagen te controleren. Toen de Volkswagen Golf bij een tankstation aan de Rijswijkseweg stopte, besloten de agenten tot controle over te gaan.

Op het moment dat de politieauto achter het voertuig parkeerde, ging de bestuurder er direct met hoge snelheid vandoor. Daarbij kon een agent net op tijd wegspringen en zodoende voorkomen dat hij werd aangereden. Bij het tankstation reed de bestuurder vervolgens een bord en een hek omver. Met meerdere politieauto’s zetten de agenten vervolgens opnieuw de achtervolging in. Op de Stuwstraat ter hoogte van de Ketelstraat reed de bestuurder van de Volkswagen Golf opzettelijk, en met hoge snelheid frontaal in op een onopvallende politieauto. De klap was zo groot dat de airbags uitklapten. De bestuurder van de Volkswagen stapte uit en ging er rennend vandoor. De 25-jarige man kon niet ver van de auto worden aangehouden.

De twee agenten die in de auto zaten raakten bij deze aanrijding lichtgewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Ook de verdachte was bij de aanrijding lichtgewond geraakt en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De agenten hebben aangifte gedaan tegen de man. Het team Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) en de recherche doen onderzoek.