© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

14 jaar cel plus tbs met dwangverpleging geëist voor dodelijke schietpartij bij shishalounge

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 14 jaar cel plus tbs geëist tegen een man die verdacht wordt van een dodelijke schietpartij bij een shishalounge in Amsterdam.

Op 11 november 2016 krijgen twee mannen in of buiten een shishalounge aan de Ten Katestraat ruzie. Er volgt een vechtpartij en op een gegeven moment vallen er schoten. Het slachtoffer, de 18-jarige Naoufal Mohammadi, had niets met de ruzie te maken en werd onbedoeld geraakt. Hij raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis overleden. Twee andere mannen die betrokken waren bij de ruzie raakten lichtgewond door het vuurwapengeweld.

Na onderzoek van de recherche is een (destijds) 33-jarige Amsterdammer aangehouden in Parijs. De man wordt ervan verdacht de schoten te hebben gelost. Na zijn aanhouding zijn twee huiszoekingen verricht. Het gaat om woningen in Amsterdam-Zuidoost en eentje in Zaandijk. Bij de inval in Zaandijk werd een kilo coke, een vuurwapen en 10.000 euro cash aangetroffen.

Het OM heeft nu 14 jaar celstraf plus tbs met dwangverpleging geëist tegen de 34-jarige verdachte. Ondanks het feit dat hij niet meewerkte aan een onderzoek door gedragsdeskundigen ziet het OM voldoende aanleiding om naast de celstraf tbs te eisen. In 2007 heeft de verdachte een man doodgeschoten en is toen wel door deskundigen onderzocht. Destijds bleek hij zwakbegaafd en antisociale trekken te hebben.