© Politie

Klanten opgerolde drugs marktplaats ‘Hansa Market’ dark web bezocht door politie

De politie heeft bezoekjes gebracht aan mensen die drugs hebben besteld via de marktplaats ‘Hansa Market’ op het dark web. Collega’s in de VS hebben een soortgelijk actie gehouden en klanten bezocht.

In de zomer van 2017 nam de politie de darkmarket Hansa Market over en haalde die na bijna een maand vervolgens offline. Met de informatie uit het onderzoek ‘Gravesac’ heeft de politie de afgelopen maanden tientallen personen opgespoord die drugs hebben besteld via de Hansa Market.

Tijdens de zogenaamde ‘knock and talk’-actie van woensdag 14 en donderdagochtend 15 februari zijn rechercheurs van de Landelijke Recherche naar de huisadressen van een aantal personen gegaan van wie de identiteit is achterhaald. Agenten zijn met de betreffende personen in gesprek gegaan omtrent hun mogelijk strafbare daden.

Het gaat volgens de politie om klanten die in heel Nederland wonen en zowel hard- als softdrugs hebben besteld. Het gaat om drugs zoals cocaïne, LSD, hasj, wiet en xtc. Een 25-jarige man uit Wilp is aangehouden omdat hij 150 xtc-pillen had besteld. Bij verdachten die meer dan een gebruikershoeveelheid hebben besteld wordt door het OM bepaald hoe de zaak wordt afgedaan. Mogelijk zullen sommige mensen worden vervolgd.