Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

UPDATE: 14 jaar cel voor rapper ‘JayJay’ voor liquidatie ‘Appie’ Belhadj in portiek flat

De rechtbank heeft rapper Jason L. alias ‘JayJay’ of ‘Djagga Djagga’ veroordeeld tot 14 jaar cel voor betrokkenheid bij de liquidatie van ‘Appie’ Belhadj.

De 29-jarige Abderrahim ‘Appie’ Belhadj werd op 9 mei 2016 geliquideerd bij flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer zou al enige tijd op een dodenlijst hebben gestaan in verband met een mislukte drugsdeal.

Volgens het OM werd Belhadj door Jason ‘JayJay’ L. gelokt naar de flat. Het slachtoffer werd beloofd dat er drie wijven waren en dat er een afterparty gaande was. Uiteindelijk besluit het slachtoffer naar de flat te gaan waar hij opgewacht wordt door een schutter. De dader schiet Belhadj dood en vlucht.

Volgens de rechter is niet bewezen dat JayJay de liquidatie heeft uitgelokt. Wel acht de rechtbank bewezen dat hij schuldig is aan het medeplegen van moord. De rechter baseert dit onder meer op berichten die L. verstuurd zou hebben naar de schutter. De opgelegde straf is lager dan de eis van zestien jaar van het OM.

De rechtbank meldt dat het ging om een koelbloedige liquidatie en is Abderrahim ‘Appie’ Belhadj doelbewust gelokt naar de flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost. Het is niet bekend of Jason L. alias ‘JayJay’ in hoger beroep gaat.

UPDATE: Jason L. alias ‘JayJay’ of ‘Djagga Djagga’ gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank.