Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

14 jaar en tbs geëist tegen man die voor tweede keer echtgenote (en hond) om het leven bracht vanwege schulden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 14 jaar en tbs geëist tegen een man die voor de tweede keer een echtgenote om het leven brengt vanwege schulden.

De 74-jarige man uit Grievenbicht wurgde op de avond van 26 september 2020 zijn vrouw. Aanleiding was een opmerking over deurwaarders. Terwijl hij nootjes pakte in de keuken hoorde hij iets op de televisie over deurwaarders. Zijn echtgenote zei vervolgens nietsvermoedend dat ze hoopte dat die deurwaarders nooit bij hen aan de deur zouden komen. Dat was het moment waarop er volgens het OM iets knapte.

De verdachte pakte haar sjaal, liep naar haar toe en wurgde haar. Zijn echtgenote had niet kunnen vermoeden dat deze opmerking haar fataal zou worden. Het Openbaar Ministerie (OM) Limburg verdenkt hem niet alleen van doodslag, maar ook van het opzettelijk doden van zijn hond en eiste 14 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De hond keek toe en die moest vervolgens ‘mee’ met de echtgenote. Het motief van deze gruwelijke daad, die niet met voorbedachten rade heeft plaatsgevonden, lijkt te liggen in de schaamte die verdachte had om ten opzichte van zijn partner toe te geven dat er financiële problemen waren. Saillant detail is dat dit bijna exact hetzelfde motief was bij de dood van zijn vorige vrouw in 1997. Hiervoor kreeg hij destijds 8 jaar cel voor opgelegd. Nu 24 jaar later staat de man voor ongeveer dezelfde feiten voor de rechter. De rechtbank doet naar verwachting op 15 april uitspraak.