© Politie

Tot 5 jaar cel voor Colombianen in zeer groot drugslab in Arnhem met 42 miljoen euro aan harddrugs

De rechtbank heeft drie Colombianen veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 5 jaar voor een crystal meth drugslab in Arnhem.

Het enorme drugslab werd in april 2021 ontdekt bij een inval door de politie in een bedrijfspand aan de Meijnerswijk. Achter een gipswand zat een professioneel opgezet drugslab waar op grote schaal methamfetamine werd geproduceerd.

In het pand troffen de agenten bij de doorzoeking 622,2 kilo metamfetamine met een straatwaarde van 42 miljoen euro en grote hoeveelheden van allerlei stoffen die gebruikt worden bij de productie van crystal meth. In het complex bleek een leefruimte met drie afzonderlijke slaapplaatsen en een keuken aanwezig te zijn die zo was ingericht dat de bewoners er enige tijd konden verblijven.

Tijdens de inval werd één verdachte (35) verstopt aangetroffen in het plafond. Hij is naar beneden gevallen en werd toen aangehouden. Een 39-jarige man en een 28 jarige man, beiden ook uit Colombia, zijn ten tijde van de inval naar het dak gevlucht. Daar hebben zij zich de hele nacht en de volgende dag verstopt. Vervolgens werden ook zij door de politie aangehouden.

De rechtbank Oost-Brabant heeft het drietal veroordeeld voor het op grote schaal produceren van harddrugs. De 28-jarige man en de 39-jarige man krijgen beiden 4 jaar gevangenisstraf. De 35-jarige verdachte krijgt 5 jaar gevangenisstraf.