14 jaar gevangenisstraf voor douanier Gerrit G. inzake doorlaten grote partijen cocaïne

De van corruptie verdachte douanier Gerrit G. (56) heeft veertien jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie (OM) had zestien jaar geëist.

Volgens het OM liet Gerrit G. uit Kwintsheul grote partijen cocaïne door tegen betaling van grote contanten bedragen. De douanier zou hiermee miljoenen hebben verdiend. G. was werkzaam op de afdeling pre-arrival en kon containers op ‘groen’ zetten in het systeem van de douane.

In 2014 en 2015 zouden meerdere grote partijen coke zijn doorgelaten. Met de opbrengsten zou G. en zijn gezin luxe hebben geleefd. Tijdens een huiszoeking werd thuis bij de douanier een boodschappentas met 1,1 miljoen euro gevonden.

Zijn medeverdachten Dennis van den B. uit Rotterdam, René F. uit Schiedam en Andre van der H. uit Utrecht kregen respectievelijk tien, vier en drie jaar gevangenisstraf opgelegd voor onder meer omkoping en het binnenhalen van grote partijen cocaïne. De laatste twee verdachten zijn vrijgesproken inzake het binnenhalen/invoer van cocaïne.