14-jarige jongen meldt zich na beelden mishandeling op Utrecht Centraal

De politie heeft een doorbraak in het onderzoek naar de mishandeling van een 14-jarige jongen op station Utrecht Centraal en station Breukelen op woensdagmiddag 7 juni. Eén van de twee verdachten heeft zich gisteravond, maandag 4 september, gemeld op het politiebureau.

De politie verspreidde vorige week beelden van beide verdachten in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Dankzij kijkers en meerdere tips is er één verdachte herkend. De jongen is 14 jaar oud en komt uit Utrecht. Hij is gisteravond gemeld op het politiebureau en wordt binnenkort verhoord.

De politie onderzoekt nog steeds de zeven binnengekomen tips. De tweede verdachte is nog niet herkend. De politie roept getuigen op zich te melden. Wie heeft iets gezien of gehoord op woensdagmiddag 7 juni op station Utrecht Centraal of station Breukelen? Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De 14-jarige jongen die is mishandeld, liep meerdere verwondingen op, waaronder een gebroken arm en een gebroken been. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.