McDonald's pil © crime-nieuws.nl

15.000 xtc-pillen, coke en gloednieuwe zonnebrillen bij invallen inzake drugsdealen

De Amsterdamse politie heeft vier personen aangehouden die verdacht worden van drugsdealen op onder meer het Leidseplein. Bij de actie zijn 15.000 xtc-pillen, drie ons coke en een vuilniszak vol met gloednieuwe zonnebrillen van Chanel, Bulgari en andere dure merken.

De zaak kwam aan het rollen na meerdere tips vanuit de horeca over visitekaartjes. Het was mogelijk om via een 06-nummer drugs te bestellen. Onder leiding van een officier van justitie werd een strafrechtelijk onderzoek gestart. Na tactische- en technische acties kwamen de verdachten in beeld en werden onder observatie geplaatst.

Op vrijdag 20 januari heeft de politie arrestaties verricht in dit onderzoek. In een woning in Amsterdam West werden drie mannen opgepakt en op straat in Almere werd een vierde verdachte aangehouden.

Tijdens de aanhoudingen en onderzoeken werden ruim 15.000 vermoedelijke xtc-pillen, ruim 300 gram vermoedelijke cocaïne en een patroonhouder en munitie aangetroffen . Daarnaast werd ook een grote vuilniszak gevonden met allemaal nieuwe zonnebrillen van dure designermerken, deze waren nog voorzien van alarmtags.

De opgepakte verdachten zitten vast op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het onderzoek naar de drugshandel én aangetroffen zonnebrillen wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.