© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

15 jaar geëist tegen verdachte op Nationale Opsporingslijst voor dodelijke schietpartij in Amsterdam

Justitie heeft 15 jaar gevangenisstraf geëist tegen een voortvluchtige man die op de Nationale Opsporingslijst voor een dodelijke schietpartij in Amsterdam.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zal nooit helemaal duidelijk worden wat de achtergrond is van de schietpartij in mei 2019 in een parkeergarage in Amsterdam. De schutter staat op de Nationale Opsporingslijst. Een 22-jarige medeverdachte hoorde 12 jaar cel tegen zich eisen. Hij zou het wapen uit een auto hebben gehaald en aan de schutter hebben gegeven.

De 22-jarige Amsterdammer werd al snel opgepakt na de schietpartij en hij zit inmiddels al bijna twee jaar in voorarrest. Hij ontkende dat hij het moordwapen uit zijn auto heeft gehaald. Er was ruzie, maar hij wilde er niets mee te maken hebben, aldus de verdachte. Naar eigen zeggen was dat de reden dat hij is gevlucht uit de parkeergarage.

De schietpartij ontstond tijdens een ruzie bij een automaat van de parkeergarage van een discotheek. Hiervan zijn beelden gemaakt. Zowel de twee verdachten als het slachtoffer, de 24-jarige Orpheo Gefferie, zijn te zien op de beelden. De moeder van Gefferie heeft 69.000 euro schadevergoeding geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.