Foto ter illustratie.

Duitse politie pakt man die vliegverkeer boven Berlijn fake instructies gaf via radio

De Duitse politie heeft een man aangehouden die met radio’s contact maakte met vliegverkeer en piloten nepinstructies gaf.

De verdachte uit Berlijn zou zeker een half jaar lang op verschillende momenten contact hebben gemaakt met vliegverkeer in de omgeving van Berlijn-Köpenick. Voor zover bekend hebben de opmerkelijke en zeer gevaarlijke bezigheden van de man niet geleid tot incidenten en ongelukken, meldt de Duitse politie.

Volgens een woordvoerder hadden de instructies wel kunnen leiden tot potentieel zeer gevaarlijke situaties. De verdachte werd steeds professioneler in het geven van de instructies. Hij werd uiteindelijk gepakt toen hij contact maakte met een politiehelikopter. Die was speciaal naar het gebied gestuurd in de hoop dat de verdachte contact zou opnemen.

Toen de locatie van de man was vastgesteld kwam de politie in actie en heeft een doorzoeking verricht. Hierbij werden twee radio’s in beslag genomen. Beide radio’s waren afgesteld op frequenties die gebruikt worden door verkeerstorens en piloten. De man zit vast en wordt verhoord.