Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

150 kilo harddrugs en arrestaties bij oprollen postpakketten drugslijn

De marechaussee heeft aanhoudingen verricht en ruim 150 kilogram harddrugs in beslag genomen bij het oprollen van een postpakketten drugslijn.

Het onderzoek kwam aan het rollen nadat de douane op Schiphol drugs hadden onderschept in postpakketten met buitenlandse bestemmingen. Na een onderzoek bleek dat de pakketten allemaal werden verzonden via postagentschappen in Noord-Holland.

Begin augustus werden vier mannen in de leeftijd van 18 en 25 jaar uit Beverwijk en Heemskerk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. Per post werden voornamelijk xtc en cocaïne over de hele wereld verstuurd. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.

In een loods in Hillehom werd ruim 55 kilo harddrugs gevonden en in beslag genomen. Vanuit de loods werden de pakketten klaargemaakt voor verzending. Verder werden drie woningen doorzocht waarbij computers en telefoons in beslag genomen.

Bij de invallen is in totaal 150 kilo harddrugs en een grote hoeveelheid postpakketten aangetroffen en in beslag genomen.