roof vrachtwagens video, vrachtwagen rijdend beroofd, lading diefstal video
© screenshot

VIDEO: Vrachtwagens op bizarre én James Bond-achtige wijze geroofd

De transportsector in Nederland wordt momenteel geteisterd door een bizarre én James Bond-achtige roofmethode. Dieven haal al rijdend vrachtwagens leeg.

Dat meldt De Telegraaf. De dieven opereren in konvooien waarbij een auto voor de vrachtwagen gaat rijden en een andere auto erachter. Vervolgens klimt één van de dieven uit de auto en snijdt of het zeildoek open of haalt het slot eraf en maakt de deuren open. Vervolgens wordt, terwijl de vrachtwagen gewoon doorrijdt, de buit overgeladen.

Zie beelden hieronder van een diefstal op dezelfde wijze door een Roemeense bende een aantal jaar terug. (tekst gaat na de video verder)

https://youtu.be/6U809cxiYII

In het buitenland is deze methode vaker ingezet. Vooral Roemeense bendes staan erom bekend op deze manier vrachtwagens leeg te roven. De scène lijkt zo een film te zijn gekomen. In Nederland zijn de afgelopen tijd zeker zes vrachtwagens op deze wijze beroofd. De berovingen vonden plaats tussen Duiven en Eindhoven. De politie is een onderzoek gestart naar de bizarre roofmethode.