Eén van de vuilniszakken gevuld met versnijdingsmiddel © Politie

150 kilo versnijdingsmiddel, cocaïne én heroïne gepakt in pand Rotterdam

In een woning in Rotterdam-West heeft de politie een grote hoeveelheid versnijdingsmiddel en een aantal kilo’s cocaïne en heroïne aangetroffen en in beslag genomen. Verder lag er ook een geladen revolver. Het gaat in totaal om meer dan 150 kilo aan versnijdingsmiddel én drugs.

Politieagenten waren vrijdagavond bezig met een preventieffouilleeractie toen ze een auto zagen die ze wilden controleren. Nog voordat ze de bestuurder een stopteken konden geven stopte de auto voor een woning in de Coolhaven. Een man stapte uit en ging de woning binnen. Niet veel later kwam hij weer naar buiten en stapte in de auto.

De politie gaf hem daarop een stopteken en doorzochten het voertuig. In een vuilniszak werd ongeveer 25 kilo versnijdingsmiddel gevonden. De drie inzittenden werden aangehouden. Het gaat om Rotterdammers van 24, 31 en 38 jaar oud.

Na de vondst in de auto besloten de agenten ook de woning te doorzoeken die de man zojuist bezocht had. Een kamer in de woning bleek dienst te doen als mixkamer. Verder onderzoek leidde naar twee kilo heroïne, 750 gram cocaïne en meer dan honderd kilo versnijdingsmiddel. Er bleek ook nog een geladen revolver te liggen.

In het pand waren drie vrouwen aanwezig die allen zijn aangehouden. Het gaat om twee Rotterdamse vrouwen van 19 en 46 jaar oud en een vrouw van 25 jaar oud uit Barendrecht. Tijdens het onderzoek kwam de 53-jarige hoofdbewoner binnen. Ook die werd gearresteerd.

De 53-jarige en 31-jarige verdachte zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De overige verdachten zijn inmiddels heengezonden.