Langs de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten hebben grensbewakers een gigantische katapult aangetroffen waarmee grote balen met drugs erin de grens over werden geschoten.

Dat drugssmokkelaars zeer creatief zijn in het vinden van manieren om hun product de grens over te krijgen weet iedereen inmiddels. Steeds vaker ontdekken douaniers en politie bijzondere smokkelmethodes.

Een grenspatrouille ontdekte vorige week in Tucson de grote drugskatapult die in middeleeuwse stijl was gebouwd. Bij het indrukwekkende apparaat werden twee balen wiet van in totaal 20 kilo aangetroffen. Een groep mannen sloeg direct op de vlucht toen ze de grenspatrouille zagen.

De drugskatapult is inmiddels ontmanteld en de balen met wiet zijn vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De groep mannen wist te ontkomen. Dit zal niet de eerste en ook zeker niet de laatste keer zijn dat zoiets ontdekt wordt langs de grens tussen Mexico en de VS.

In 2011 zijn een aantal drugssmokkelaars op beeld vastgelegd (zie video hieronder) terwijl ze balen met wiet de grens over schieten. Ook zij maken gebruik van een katapult alleen in een iets andere vorm.

https://www.youtube.com/watch?v=pulwyq6bcig