Topje strawberry haze © crime nieuws

Man kweekt 150.000 euro wiet uit 12 plantjes

De Eindhovense politie heeft maandagavond vier personen aangehouden inzake hennepteelt. Bij de actie is voor 150.000 euro aan wiet gevonden in een woning aan de Garonnelaan en in beslag genomen. Ook is een wiethok met 12 planten geruimd. De kweker verdiend een lintje voor het kweken van zo een grote hoeveelheid wiet met slechts 12 plantjes.

Bij de politie was er informatie dat er in en vanuit de betreffende woning mogelijk drugs geproduceerd en verhandeld zouden worden. Bij onderzoek in de woning werd een professionele hennepkwekerij met 12 planten aangetroffen. Volgens de politie waren de planten van een uitzonderlijk formaat en kwaliteit en hadden een gewicht van ruim 22 kilogram. In een andere ruimte werd nog een hoeveelheid wiet, 15 kilo, gevonden. De geschatte waarde van de partij wiet is meer dan 1,5 ton.

Een 52-jarige man uit Best, zijn 24-jarige zoon en zijn ex-vrouw worden door de politie gezien als hoofverdachte. Allen zijn ze aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt. Ook een 37-jarige vrouw is aangehouden tijdens de actie.

Topje strawberry haze © crime nieuws
Topje strawberry haze © crime nieuws