Verdachten komen aan bij garagebox waar gestolen Audi's zijn gevonden.

Beelden van verdachten MEGA wapenvondst Nieuwegein vrijgegeven

De politie heeft dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van een MEGA wapenvondst afgelopen juli in Nieuwegein en verdachten die hier mogelijk bij betrokken zijn.

De wapenvondst werd gedaan tijdens een onderzoek naar een groep verdachten zich bezig zouden houden met de voorbereiding van zeer ernstige misdrijven, zoals liquidaties. In de opslagruimte in Nieuwegein troffen agenten 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie aan.

De politie kwam de wapens op het spoor nadat een van de verdachten was aangehouden. Hij bleek twee boxen te huren bij een opslagbedrijf in Nieuwegein. In juli werd een inval gedaan en troffen agenten de grote hoeveelheid vuurwapens aan.

Dezelfde dag nog deed de politie ook invallen in Maurik. In twee garageboxen in het dorp werden gestolen auto’s gevonden. Het gaat om een Audi S5 en een Audi RS6. Bij de garageboxen hingen camera’s die hebben vastgelegd dat er geregeld personen bij de garagebox zijn geweest. Ook in de opslagruimte in Nieuwegein hingen camera’s en zijn een aantal verdachten op beeld vastgelegd. Bekijk hieronder de beelden in Opsporing Verzocht.

Verdachten komen aan bij garagebox waar gestolen Audi's zijn gevonden.
Verdachten komen aan bij garagebox waar gestolen Audi’s zijn gevonden.