150K cash, auto met verborgen ruimte en geldtelmachines gepakt bij actie recherche Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft bij een actie aan de Pompenburg een grote hoeveelheid cash en drugs aangetroffen. Verder is een auto met verborgen ruimte in beslag genomen en geldtelmachines.

Naar aanleiding van een onderzoek werd afgelopen dinsdag een actie gehouden en gingen agenten langs bij 18 adressen in de Pompenburcht, een appartementencomplex aan de Pompenburg. Bij drie woningen kwam het uiteindelijk tot een doorzoeking.

Daarbij werd een grote hoeveelheid cocaïne en een aanzienlijk geldbedrag aan contanten aangetroffen. De 62-jarige bewoner werd gearresteerd op verdenking van witwassen. Bij een tweede adres stuitte de politie op nog meer cash. In totaal is er meer dan 150.000 euro in beslag genomen.

In de woningen werden ook geldtelmachines en administratie aangetroffen die gelinkt kan worden aan de handel in drugs. Op de parkeerplaats die bij de woning hoort, stond een auto met daarin een verborgen ruimte. De politie heeft nu een onderzoek ingesteld naar de bewoner en de mensen die gebruik maken van het pand en de auto.

Een tweede verdachte werd aangehouden in een woning waar onder meer 15 dure merktassen stonden en drie compressoren. Het gaat om een 28-jarige vrouw. De recherche onderzoekt de zaak en gaat met de bevindingen mogelijk nieuwe onderzoeken verrichten.