Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Opnieuw aanhoudingen voor massale vechtpartij in rechtbank Den Bosch

In het onderzoek naar de massale vechtpartij op woensdag 21 februari in de rechtbank van Den Bosch zijn opnieuw aanhoudingen verricht.

De politie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking betrokkenheid. Op donderdag 15 maart werd een 31-jarige man uit Den Bosch aangehouden op Schiphol toen hij net terugkeerde van een reis naar het buitenland. Op dinsdag 20 en woensdag 21 maart werden nog een 24-jarige man uit, eveneens, Den Bosch en een 21-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Beiden meldden zich zelf op het politiebureau.

Op 21 februari ontstond er veel commotie in het Paleis van Justitie in Den Bosch. Tijdens een pro-formazitting werd een verdachte aangevallen door meerdere personen. Politiemedewerkers kwamen direct in actie en wisten de vechtpartij uiteindelijk te beëindigen. De zitting werd tijdelijk geschorst en kort daarna hervat zonder bezoekers.

In totaal zijn er nu acht verdachten aangehouden in verband met de massale vechtpartij. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.