Deo overvallers laden hun buit in een Porsche Cayenne. © Politie

18 jaar geëist tegen zwaarbewapende overvallers wildwest miljoenenroof waardetransport Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot 18 jaar gevangenisstraf geëist voor de wildwest miljoenenroof van een waardetransport in Amsterdam.

Een achtste verdachte hoorde een gevangenisstraf van vijf jaar tegen zich eisen. Hij zou volgens het OM een kleinere rol hebben gespeeld. De zeven anderen moeten als het aan justitie ligt voor 18 jaar de gevangenis in voor de miljoenenroof. Een deel van de buit is tot op de dag van vandaag nog spoorloos. Ook worden nog zeker twee verdachten gezocht voor betrokkenheid bij de overval. De rechtbank zal naar verwachting in het voorjaar uitspraak doen tegen de verdachten.

De zwaarbewapende overvallers sloegen op 19 mei vorig jaar (2021) toe bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord, waar net op dat moment een waardetransport edelmetalen kwam ophalen of wegbrengen. Met hun miljoenen aan buit sloegen de criminelen op de vlucht in meerdere voertuigen waaronder een Porsche Cayenne. In Broek in Waterland probeerden de daders na de overval via een weiland te ontkomen. Agenten hebben uiteindelijk één van de overvallers in het weiland doodgeschoten en meerdere aanhoudingen verricht.