© Politie

Nieuwe verdachte aangehouden voor overval op Mark Gillis van Massa is Kassa

De politie heeft in het onderzoek naar de overval op Mark Gillis van Massa is Kassa een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om aanhouding nummer vier.

De 53-jarige Tilburger werd bij zijn woning aangehouden en is voor nader onderzoek en verhoor overgebracht naar een politiebureau. Wat zijn mogelijke rol bij de zaak is geweest wordt verder onderzocht. Hij kwam in het vervolgonderzoek in beeld. Uiteindelijk leidde de verdenking van zijn mogelijk betrokkenheid bij de overval tot de aanhouding. Eerder hield de politie al een 39-jarige en een 22-jarige man uit Den Bosch en een 42-jarige verdachte uit Rosmalen aan. De jongste is inmiddels op vrije voeten, maar is nog steeds verdachte. De andere twee zitten nog vast.

In de nacht van 6 op 7 november 2021 werd het slachtoffer bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer door meerdere mannen overvallen. Gillis werd toegetakeld en beroofd van meerdere spullen. De daders bleken op zoek te zijn naar een kluis, die niet aanwezig is in de woning. De forensische recherche heeft na de brute overval uitgebreid sporenonderzoek gedaan in en om het chalet van het slachtoffer. Hierbij zijn diverse sporen werden veiliggesteld, waaronder DNA sporen achtergelaten door de daders.