Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

18 jaar cel geëist tegen vermeende schutter mislukte liquidatie met AK-47’s in Diemen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft achttien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 28-jarige Atif M. op verdenking van betrokkenheid bij een mislukte liquidatie met AK-47’s in Diemen.

M. is niet de enige verdachte die terechtstaat in deze zaak. Medeverdachte Qio C. hoorde eerder ook al 18 jaar tegen zich eisen. Justitie gaat ervan uit dat C. en M. de schoten hebben gelost. De man die de vluchtauto zou hebben bestuurd, Karim S., moet zeventien jaar en negen maanden de gevangenis in als het aan het OM ligt. Tegen twee mannen die de verkenning zouden hebben gedaan is tot 15 jaar geëist. Eén van die mannen is nog voortvluchtig.

Peter ‘Pjotr’ R. werd op 5 november 2015 met AK-47 machinegeweren onder vuur genomen in Diemen. Ondanks een kogelregen wist het slachtoffer de moordaanslag te overleven. Hij werd geraakt door vele kogels, waarvan er één nog altijd in zijn lichaam zou zitten. Kort na de mislukte liquidatie heeft de politie arrestaties verricht. De verdachten bleken onder observatie van de politie te staan.