© OM

Douane pakt partij wiet verstopt in wandtegels bestemd voor Engeland

De douane heeft bij een controle van een pallet met wandtegels een partij wiet aangetroffen die bestemd was voor Engeland.

Tussen de dozen met tegels werden ijzeren kisten met pakketten met de drugs gevonden. In totaal ging het om 155 pakketten van elk ongeveer een kilo met een totaalgewicht van rond en nabij de 150 kilogram. De pallets stonden klaar bij een transportbedrijf dat niets te maken heeft met de smokkel.

De drugs zijn woensdagavond meteen vernietigd. De straatwaarde van de wiet zou in Nederland, volgens justitie, op ongeveer 1,5 miljoen euro uitkomen. Dat is natuurlijk als je uitgaat van de uiteindelijke verkoopprijs in een coffeeshop. Dat is natuurlijk niet gegarandeerd want niet alle soorten wiet worden verkocht voor een tientje per gram.

De softdrugs die naar Engeland wordt gesmokkeld is meestal van slechtere kwaliteit dan de wietsoorten in de Nederlandse coffeeshops. Dus die 1,5 miljoen waarde zit er waarschijnlijk niet in. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, stelt een onderzoek in naar de afzender en bestemming van de drugs.

© OM