Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

18 jaar cel geëist voor misbruiken, doden en in brand steken vrouw in bosjes Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 18 jaar cel en tbs geëist voor het doden en in brand steken van een vrouw in Den Haag.

Het slachtoffer is de 23-jarige Renée Barendregt die vorig jaar mei na een feest naar huis fietste. De opgepakte 42-jarige man verklaarde die nacht uren te hebben rondgereden op zijn scooter en een afspraak had met zijn dealer. Vervolgens gebruikte hij her en der in en rond de Scheveningse Bosjes cocaïne. Verder weet hij naar eigen zeggen ook niet waarom hij die nacht rond bleef rijden en af en toe weer eens een tijdje ergens bleef stilstaan.

Op de Doorniksestraat in Den Haag werd ze in de nacht van haar fiets getrokken en de bosjes in gesleurd. Ze werd betast in haar broek en met een mes gestoken. De verdachte stond gisteren voor de rechtbank. Hij blijkt die nacht ook nog terug te zijn gegaan om het lichaam in brand te steken. Er zijn gruwelijke opnames waarin te horen is hoe het slachtoffer gilt. Of ze nog leefde toen ze in brand werd gestoken valt volgens de officier van justitie niet met zekerheid vast te stellen.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben bij verdachte een forse persoonlijkheidsproblematiek vastgesteld, waarbij hij zelf geen andere oplossing ziet dan naar verdovende middelen te grijpen. De kans dat hij in de toekomst opnieuw gewelddadig gedrag vertoont, wordt matig tot hoog ingeschat. Tegen de man is een straf van 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.