De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

18 jaar cel geëist voor poging liquidatie met automatische vuurwapens in Utrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen van 18 jaar geëist tegen twee mannen die verdacht worden van een poging tot liquidatie met automatische vuurwapens in Utrecht.

Op 11 mei 2017 werd een man onder vuur genomen in de Utrechtse wijk Zuilen. Ondanks een kogelregen wordt de man niet geraakt onder meer omdat het automatische vuurwapen van de schutters defect raakt.

De daders slaan vervolgens op de vlucht en steken een auto in brand op een carpoolplaats langs de A12 bij Waarder. De tweede vluchtauto vat per ongeluk ook vlam waardoor de verdachten genoodzaakt waren om te voet de weilanden in te vluchten. Na een uitgebreide zoektocht konden de twee mannen van 30 en 39 jaar oud worden aangehouden.

De verdachte ontkennen dat ze het slachtoffer wilden doden en claimen hem alleen bang te hebben willen maken. Justitie gelooft hier helemaal niets van en verdenkt de twee van een liquidatiepoging. Naast de celstraf van 18 jaar heeft de officier van justitie ook een schadevergoeding van ruim 57.000 euro geëist voor het slachtoffer en 1800 euro voor de eigenaar van een auto die door kogels werd getroffen.