liquidatie appie belhadj, jayjay belhadj liquidatie, kikkenstein bijlmer liquidatie, abderrahim belhadj liquidatie zuidoost
De tot op de dag van vandaag onbekende schutter rent weg na liquidatie Abderrahim Belhadj. © Politie

18 jaar cel voor rapper Djaga Djaga inzake liquidatie Amsterdam blijft staan

De opgelegde straf van 18 jaar voor betrokkenheid bij een liquidatie voor rapper Jason L. alias Djaga Djaga blijft in stand na een uitspraak van de Hoge Raad.

De advocaat van de verdachte had de Hoge Raad gevraagd de beslissing van het Hof te vernietigen. Hij is van mening dat uit het door het gerechtshof gebruikte bewijs niet kan worden afgeleid dat sprake is geweest van opzet bij de verdachte op de dood van het slachtoffer.

In de visie van de advocaat-generaal gaat deze cassatieklacht niet op. Het gerechtshof oordeelde dat de verdachte, hoewel hij niet zelf de schutter is geweest, een cruciale en coördinerende rol heeft gespeeld bij de koelbloedige liquidatie. Die rol bestond uit het lokken van het slachtoffer naar de flat en was onderdeel van een gezamenlijk plan dat inhield dat het slachtoffer door de medeverdachte, de schutter, van zijn leven zou worden beroofd.

De advocaat-generaal komt de conclusie dat de veroordeling en opgelegde straf van 18 jaar in stand kunnen blijven. De Hoge Raad heeft het cassatieberoep verworpen. De Hoge Raad heeft de klachten zonder inhoudelijke motivering afgedaan omdat het cassatieberoep ongegrond is en geen juridisch belangrijke nieuwe vragen oproept. Met de uitspraak van de Hoge Raad is de veroordeling voor betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim ‘Appie’ Belhadj definitief.