© US Army via Wikimedia Commons

18 jaar gevangenisstraf geëist tegen vrouw uit Hoorn voor doodschieten echtgenoot

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen een vrouw voor de moord op haar partner.

Op 12 april 2020, eerste paasdag, werd de 52-jarige Martin Griep levenloos aangetroffen in zijn woning in Zwaag. Het slachtoffer zou eerder die dag een afspraak hebben met zijn echtgenote. De twee woonden al geruime tijd afzonderlijk van elkaar. Nadat Griep niet was komen opdagen op een afspraak die hij later die dag had werd de politie ingeschakeld en is het onderzoek gestart.

Uit onderzoek komt volgens het OM naar voren dat de vrouw maandenlang bezig is geweest met de voorbereidingen voor de moord en met het creëren van een alibi. ‘De vrouw heeft planmatig gewerkt. Zij heeft een vuurwapen gekocht, een afspraak met het slachtoffer gemaakt en is vermomd naar zijn huis in Zwaag gegaan, kennelijk om herkenning in de buurt te vermijden. Haar telefoon liet ze bewust achter in haar eigen woning in Hoorn om een alibi te construeren. Nadat ze Griep had beschoten, heeft ze vanaf zijn telefoon een bericht gestuurd naar haar eigen telefoon waardoor ’t zou lijken dat alles weer goed was tussen hen en dat hun afspraak die dag niet door zou zijn gegaan.’ Aldus de officier van justitie.

Volgens de officier van justitie heeft de 63-jarige vrouw uit Hoorn met voorbedachten rade en in vereniging Martin Griep in zijn woning in Zwaag doodgeschoten. Tegen haar werd een gevangenisstraf van 18 jaar geëist. Een 59-jarige man uit Grootebroek hoorde een celstraf van 12 jaar tegen zich eisen wegens medeplegen van de moord.