© crime-nieuws.nl

Tot twee jaar cel voor gewelddadige vergisontvoering in Weesp voor 50.000 euro

De rechtbank heeft drie mannen veroordeeld tot celstraffen van twee jaar voor een vergisontvoering.

Op 19 oktober 2020 werd een 25-jarige man in Weesp onder dreiging van een vuurwapen in een auto getrokken. In de auto kwamen de daders er snel achter dat ze de verkeerde persoon hadden meegenomen. Desondanks werd hij mishandeld en bedreigd. Na de belofte om 50.000 euro te betalen zouden de ontvoerders hem hebben laten gaan.

Een dag later belde volgens Het Parool een van de ontvoerders, naar het slachtoffer om hem te vertellen dat het te betalen bedrag was verlaagd, naar 7000 euro. Ten tijde van de ontvoering liep er al een onderzoek naar de groep criminelen en had de recherche afluisterapparatuur geplaatst in een auto die ze veelvuldig gebruikten. De politie kon zo meeluisteren tijdens de voorbereiding van de ontvoering en wist het onderzoeksteam dat een Eritreeër het echte doelwit was. Op basis van de gesprekken zijn de vier mannen aangehouden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tot vijf jaar gevangenisstraf geëist voor de gewelddadige ontvoering. Drie mannen hebben tot twee jaar cel opgelegd gekregen. Een vierde is vrijgesproken van betrokkenheid.