Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

18 jaar gevangenisstraf voor om het leven brengen buurman met knuppel in Almere

De rechtbank heeft 18 jaar gevangenisstraf opgelegd aan een man die zijn buurman om het leven bracht met een knuppel.

De 39-jarige man uit Almere is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor het vermoorden van zijn buurman. Het tweetal had al jaren ruzie. De opgelegde straf is conform de eis van de officier van justitie.

Op zondag 26 mei 2019 ziet de verdachte zijn bovenbuurman vertrekken op zijn scooter. De dag ervoor is de al langer lopende burenruzie opnieuw flink opgelaaid. De verdachte kleedt zich snel aan, pakt een metalen honkbalknuppel, stapt op zijn eigen scooter en rijdt achter het latere slachtoffer aan.

Uit camerabeelden en een reeks getuigenverklaringen komt volgens justitie een goed beeld van wat er vervolgens gebeurd is. De verdachte stopt nog even, rijdt een stukje terug en ziet dan zijn buurman rijden. De verdachte tikt vervolgens de scooter van het slachtoffer aan, waardoor deze ten val komt. De man rent achter het weg vluchtende slachtoffer aan en slaat hem met de knuppel op het hoofd. Ook als het slachtoffer op de grond ligt, slaat de verdachte hem nog meerdere keren met kracht met de knuppel op zijn hoofd. Het slachtoffer overlijdt enige tijd later in het ziekenhuis.