Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Invallen en aanhoudingen in Den Haag voor handel in versnijdingsmiddelen drugshandel

De Haagse recherche heeft invallen verricht en verdachten aangehouden in een onderzoek naar de handel in versnijdingsmiddelen.

De recherche is half september gestart met het onderzoek na binnengekomen informatie over mogelijke handel van versnijdingsmiddelen. In het onderzoek kwam er een verdachte in beeld. Het onderzoek leidde uiteindelijk dinsdag naar de aanhouding van de 51-jarige verdachte in Veenendaal.

Na de aanhouding van de verdachte vonden doorzoekingen plaats in meerdere garageboxen aan de Spoorlaan (Ypenburg). Drie andere verdachten van 45, 49 en 66 jaar werden dezelfde dag aangehouden. Ook in drie woningen vonden daarna doorzoekingen plaats.

Bij de doorzoekingen werden onder meer een vuurwapen, patronen, pallets met dozen met vermoedelijk versnijdingsmiddelen, geld en goederen voor het verpakken en wegen van drugs en mogelijk verdovende middelen aangetroffen.

De 66-jarige verdachte uit Rijswijk en de 51-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn dinsdagavond na verhoor weer heengezonden. De andere verdachten worden deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.