© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

19 jaar geëist voor door hoofd schieten man tijdens drugsdeal 800 gram cocaïne in Maastricht

De rechtbank heeft een man die verdacht van de dodelijke schietpartij tijdens een ripdeal in Maastricht, op vrije voeten gesteld. Bij de rip kwam de 22-jarige Aiyoub Haddoumi om het leven.

Op 16 augustus 2017 ging het mis tijdens een drugsdeal in een woning aan de Bosscherweg. Er werden vuurwapens getrokken en op een gegeven moment is er ook geschoten. Volgens de politie zou verdachte Zekeriya I. uit Rotterdam het slachtoffer door zijn hoofd hebben geschoten.

De vermeende schutter was die dag samen met de 23-jarige Fahd T., eveneens uit Rotterdam, naar de woning gegaan om drugs te kopen. Het ging om 800 gram cocaïne en een hoeveelheid heroïne voor een totaalbedrag van rond de 30.000 euro. Na de dodelijke schietpartij zijn I. en T. op de vlucht geslagen. De politie stelde een onderzoek in en hield de verdachten aan.

De officier van justitie heeft tegen de twee Rotterdammers langdurige gevangenisstraffen geëist. I. die volgens het OM geschoten zou hebben hoorde 19 jaar tegen zich eisen. T. moet tien jaar de gevangenis in, als het aan het OM ligt. De rechtbank heeft T., die volgens zijn advocaat alleen het contact zou hebben gelegd voor de drugsdeal, op vrije voeten gesteld in afwachting van de uitspraak.