Leden motorbende opgepakt voor ontvoering en marteling Belgisch model en Nederlandse zakenman

In Australië zijn aanhoudingen verricht voor de ontvoering en marteling van een Belgisch model en haar Nederlandse vriend. De daders zouden lid zijn van een motorclub.

De slachtoffers, Caroll Dufailly en de Nederlandse zakenman Eduardus Groenewegen (55), werden vorig jaar oktober ontvoerd vanaf een terrein in Raceview, nabij de stad Ipswich. Groenewegen runde daar een evenementenbureau die gespecialiseerd was in extravagante feesten. Een aantal mannen heeft die dag, 25 oktober 2019, ingebroken op het bedrijfsterrein in een zoektocht naar een kluis.

Het ging helemaal mis voor de slachtoffers en de Nederlander en zijn vriendin werden gemarteld en ontvoerd. De twee werden vervolgens in een afgelegen gebied gedumpt door de daders. Dufailly wist met vastgebonden polsen en tape over haar mond hulp te zoeken bij een woning. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek naar de ontvoering en marteling van de slachtoffers.

Na maanden onderzoek zijn een aantal verdachten in beeld gekomen. Het gaat om vier mannen, 25, 34, 40 en 41 jaar, die lid zouden zijn van de motorbende ‘Lone Wolf MC’. Ze werden midden juli gearresteerd en zijn aangeklaagd voor onder meer gewapende overvallen, mishandeling, afpersing en ontvoering. Tijdens huiszoekingen vonden agenten cocaïne, 46.000 dollar (40.000 euro) cash geld en verschillende geladen pistolen. De verdachten verschijnen in oktober voor de rechter.