Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

1900 kilo coke, AK-47’s en cash bij grote actie tegen Albanese drugsbende die 15 ton coke via Rotterdam smokkelde

Bij een grote tegen een Albanese drugsbende zijn tientallen personen aangehouden door de Belgische politie. De bende zou duizenden kilo’s via onder meer Rotterdam hebben gesmokkeld.

Volgens De Standaard namen zeker 300 agenten deel aan de actie afgelopen maandag. In de omgeving van Luik zijn de meeste verdachten aangehouden. Het gaat in totaal om 27 personen. Bij de doorzoekingen heeft de politie 1900 kilo coke, tien vuurwapens (waaronder AK-47’s), tienduizenden euro’s (rond de 80K) cash, paarden en luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. In het dorpje Strée werd bij een inval een cocaïnewasserij ontdekt en ontmanteld. Een loods die de bende als stashplek voor drugs gebruikte werd bewaakt door een man gewapend met een automatisch vuurwapen.

Het onderzoek naar de bende heeft enige tijd in beslag genomen en kwam na het kraken van Sky ECC in een stroomversnelling. Uit de uitgelezen berichten zou blijken dat de bende betrokken was bij de smokkel van zeker 15.000 kilo cocaïne. De drugs werden in ladingen textiel zoals handdoeken en kleding gesmokkeld door deze onder te dompelen en later in een cocaïnewasserij de drugs er weer uit te ‘wassen’. Het onderzoek naar de drugsbende is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.