Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tiener verdacht van duwen man voor tram bij dodelijk ’tramincident’ in Den Haag

In het onderzoek naar het dodelijke tramincident in Den Haag is een 15-jarige officieel in staat van beschuldiging gesteld.

De politie had drie verdachten, die zichzelf hadden gemeld, aangehouden en vastgezet. Twee jongens zijn vrijgelaten en worden niet langer verdacht. Een derde tiener is aan voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM).

Uit het onderzoek komt volgens een woordvoerder naar voren dat het slachtoffer de jongens meerdere keren opzocht. Uiteindelijk heeft de 15-jarige het 39-jarige slachtoffer geduwd. De man viel, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed. Volgens het OM moet de jongen zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard. Juridisch gezegd had de jongen volgens het OM ‘voorwaardelijke opzet’ op de dood van de man.

Het OM vindt dat het voorarrest van de 15-jarige verlengd moet worden. In het belang van het onderzoek en vanwege de geschokte rechtsorde. De rechter-commissaris zal vrijdag daarover een beslissing nemen.