Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 20 jaar cel en tbs geëist tegen Bekir E. voor het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra.

Op 18 december vorig jaar werd het slachtoffer op school doodgeschoten terwijl haar vader aan de andere kant van het gebouw op haar wachtte. Haar ex Bekir E. kon het al geruime tijd niet verkroppen dat de relatie was beëindigd en heeft het meisje langdurig gestalkt en bedreigd. Na onderzoek bleek dat politie en justitie grote fouten hebben gemaakt in onder meer het begeleiden en beschermen van het slachtoffer.

De verdachte vertelde tijdens de rechtszaak dat hij niet van plan was om haar te vermoorden maar alleen wilde praten. E. verklaarde verder dat hij ten tijde van de schietpartij onder invloed was van drank en drugs. De officier van justitie heeft nu een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs geëist tegen de verdachte. Volgens het OM is er sprake van moord. Zijn medeverdachte moet worden vrijgesproken want hij zou niet hebben afgeweten van de plannen van Bekir E. om Humeyra te doden. De rechter doet binnenkort uitspraak.