In Amsterdam zijn twee mannen aangehouden voor het stelen van een horloge.

Een 16-jarig meisje stapte rond 11.15 uur uit haar 4-wielige brommer (Biro) op de Bernissestraat toen plotseling twee mannen voor haar neus stonden. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mes haar horloge afgeven. Dit deed ze ook waarna de mannen op de vlucht sloegen.

Een aantal jongeren renden achter de twee dieven aan en gaven hun positie door aan de politie. Een hondengeleider, die ter plaatse gaat, ziet de vluchtende straatrovers en houdt een verdachte aan op de Kennedylaan. De tweede verdachte is door agenten van het wijkteam aangehouden.

Op aanwijzing van de jongeren treft de politie het mes dat vermoedelijk door een verdachte is weggegooid aan in een bosje. Het gestolen horloge treft de politie aan onder een auto op de plek waar de eerste verdachte is aangehouden.

Een van de verdachten werkt bij het instappen van de politieauto enorm tegen en uit de nodige verwensingen in de richting van een van de agenten. Tijdens het verhoor beroepen de Amsterdammers van 18 en 19 jaar oud zich voornamelijk op hun zwijgrecht. De twee zitten vast en de politie onderzoekt de zaak.