© US Army via Wikimedia Commons

20 jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodschieten Humeyra (16) op school in Rotterdam

In hoger beroep is Bekir E. veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en tbs voor het doodschieten van de 16-jarige Humeyra op een school in Rotterdam.

Het OM verdenkt de 34-jarige Bekir E. van het op 18 december 2018 op een Rotterdams schoolplein, onder de ogen van haar medescholieren, koelbloedig doodschieten van Hümeyra. Het is het trieste dieptepunt na een maandenlange stalking en bedreiging, aldus de officier van justitie. Volgens het OM kon E. het niet verkroppen dat het slachtoffer niets meer met hem te maken wilde hebben. Hij appte haar regelmatig doodsbedreigingen. Deze waren tevens gericht aan haar familie.

De rechtbank in Rotterdam heeft de man op 13 december 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar en tbs met dwangverpleging wegens doodslag. Anders dan de officieren van justitie vond de rechtbank dat moord niet bewezen kon worden. Het OM heeft tegen deze uitspraak hoger beroep ingesteld.

Het gerechtshof ziet anders dan de rechtbank wel een vooropgezet plan en heeft E. veroordeeld tot de geëiste 20 jaar plus tbs. De verdachte zelf was op eigen verzoek niet aanwezig bij de uitspraak.