© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Onderzoek na melding schietpartij op parkeerplaats Haarlem

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mogelijke schietpartij op een parkeerplaats in Haarlem.

Bij de meldkamer kwam donderdag rond 19.00 uur melding binnen dat er geschoten zou zijn op een parkeerplaats aan de Planetenlaan. Na het schieten zouden een aantal personen zijn weggereden in een auto. Toen agenten arriveerden, kregen zij van een oplettende getuige een kenteken door. Deze auto werd kort daarna, met een ingeslagen voorruit, aangetroffen in de Solostraat.

Vervolgens kwam de 22-jarige auto eigenaar uit Velsen-Noord uit een woning gelopen en werd door de politie aangehouden. Bij de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen. Ook in de woning waar de verdachte uit kwam lopen, werd na doorzoeking niets gevonden. Naar de tweede inzittende werd onder andere met behulp van de politiehelikopter gezocht, maar deze werd niet meer aangetroffen.

Het voorruit van de auto werd vernield door een jongeman die daarna de nabijgelegen supermarkt zou zijn ingelopen. Hier verklaarden aanwezigen in de winkel dat de man een wondje had aan zijn been en vlak daarna het pand weer verliet. Er is gezocht in de omgeving maar ook hij werd niet meer aangetroffen.

Of er daadwerkelijk een schietpartij heeft plaatsgevonden wordt onderzocht door de politie. Mogelijke getuigen worden opgeroepen om zich te melden. Het onderzoek naar de mogelijke schietpartij is in volle gang.