De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

20 jaar cel geëist tegen Amsterdammer Naoufal F. alias ‘Noffel’ inzake liquidatiepoging

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 20 jaar gevangenisstraf geëist tegen de Amsterdammer Naoufal F. alias ‘Noffel’. Dit is onder meer voor een poging tot liquidatie in Diemen.

Naoufal F. werd in april 2016 aangehouden in een luxe appartement in Dublin die gelinkt wordt aan de berichte Kinahan clan. Bij zijn aanhouding had F. een dure horloge van rond de 40.000 euro om zijn pols. In het appartement werden nog meer dure horloges aangetroffen, een geldbedrag in contanten en een kleine hoeveelheid softdrugs.

F. wordt vervolgd voor witwassen en paspoortfraude, maar wordt door justitie gezien als de man die opdracht gaf voor de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen. De uitvoerders zijn inmiddels al veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Mr. Inez Weski had de rechtbank woensdag nog gewraakt vanwege ‘vooringenomenheid’ en ‘bevooroordeeldheid’. Volgens Inez Weski is de rechtbank alleen geïnteresseerd in wat het OM naar voren brengt. De advocate zegt haar cliënt niet te kunnen verdedigen als het OM geen inzicht geeft in de manier waarop uit de miljoenen versleutelde PGP-berichten belastende informatie is verzameld.

De rechtbank en wrakingskamer zijn het hier niet mee eens en de strafzaak is vervolgens weer voortgezet. De advocate van F. gaat volgende week haar pleidooi houden waarna de rechtbank zich zal gaan buigen over de zaak.