Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tot 20 jaar cel voor mislukte liquidatie met AK-47’s in Diemen

De rechtbank in Amsterdam heeft hoge straffen opgelegd voor de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen. De straffen zijn hoger dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.

Het OM had eerder tot 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen de vijf verdachten. Tegen Atif M. en Gio C. was 18 jaar cel geëist voor het uitvoeren van de liquidatie. De rechtbank heeft beide mannen 20 jaar cel opgelegd.

De bestuurder van de vluchtauto, Karim S., moet 16 jaar de gevangenis in voor zijn betrokkenheid bij de liquidatie. Bij hem werden ook explosieven gevonden toen de politie een inval deed. De twee mannen die de voorverkenning zouden hebben gedaan, Alejandro P. en Genaro L, en het slachtoffer enige tijd hebben gevolgd, kregen 14 en 12,5 jaar cel opgelegd. P. is tot op de dag van vandaag voortvluchtig.

Peter ‘Pjotr’ R. werd op 5 november 2015 met AK-47 machinegeweren onder vuur genomen in Diemen. Ondanks een kogelregen wist het slachtoffer de moordaanslag te overleven. Hij werd geraakt door vele kogels, waarvan er één nog altijd in zijn lichaam zou zitten. Kort na de mislukte liquidatie heeft de politie arrestaties verricht. De verdachten bleken onder observatie van de politie te staan.