Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen twee mannen voor het doodschieten van de 22-jarige Omer Köksal in Venlo.

Volgens justitie heeft de 21-jarige Gianni Q. uit Amsterdam samen met de Rotterdammer Jonathan B. (24) het slachtoffer met voorbedachten rade doodgeschoten. Q. heeft ook bekend de schoten te hebben gelost. Volgens het OM is B. medepleger van de moord, omdat hij het wapen leverde waarmee Q. schoot en ook uitdrukkelijk uit was op escalatie van het geweld.

De dodelijke schietpartij had te maken met een langer lopend conflict in de drugswereld. Het slachtoffer had zich bemoeid met een ruzie tussen bendes uit Venlo en Rotterdam. Köksal had hier zelf overigens niets mee te maken. Toen hij de ruzie wilde sussen zou hij zijn doodgeschoten.

De officier heeft tegen beide verdachten celstraffen van twintig jaar geëist. De nabestaanden van Köksal hebben een claim van circa 200.000 euro ingediend voor geleden schade. Op 30 december doet de rechter uitspraak in deze zaak.