Internationaal gesignaleerde Amsterdammer aangehouden op luchthaven Parijs

Op de luchthaven van de Franse hoofdstad Parijs is maandagochtend een Amsterdammer aangehouden die gezocht werd voor een dodelijke schietpartij in Blerick.

De 20-jarige man uit Amsterdam werd al langere tijd gezocht door het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie dat bezig is met het onderzoek naar de schietpartij waarbij Ömer Köksal om het leven kwam. De man arriveerde op de luchthaven met een vlucht vanuit Frans Guyana.

De verdachte stond al enige tijd internationaal gesignaleerd en liep bij de controle tegen de lamp. De Amsterdammer is aangehouden en vastgezet in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland. Eerder in het onderzoek werd op dinsdag 14 november 2017 in Rotterdam een 22-jarige man aangehouden, deze zit nog in voorlopige hechtenis vast.

Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Ömer Köksal. De 22-jarige Köksal werd op 1 november 2017 op straat doodgeschoten. In het belang van het lopende onderzoek kan er op dit moment geen verdere informatie worden verstrekt.