© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

20 jaar gevangenisstraf voor dodelijke schietpartij bij shishalounge in Amsterdam

Een Amsterdammer is in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor een dodelijke schietpartij bij een shishalounge.

De 36-jarige man werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot 16 jaar cel. Het gerechtshof in Amsterdam is tot een hogere straf gekomen. De gevangenisstraf is 4 jaar hoger dan die de rechtbank eerder oplegde. Het Openbaar Ministerie (OM), dat net als de verdachte in hoger beroep was gegaan tegen dat vonnis, had 18 jaar gevangenisstraf geëist.

Op 11 november 2016 krijgen twee mannen in of buiten een shishalounge aan de Ten Katestraat ruzie waar een afpersing de reden voor zou zijn. Er volgt een vechtpartij en op een gegeven moment vallen er schoten. Het slachtoffer, de 18-jarige Naoufal Mohammadi, had niets met de ruzie te maken en werd onbedoeld geraakt. Hij raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis overleden. Twee andere mannen die betrokken waren bij de ruzie raakten lichtgewond door het vuurwapengeweld.

Na onderzoek van de recherche is een (destijds) 33-jarige Amsterdammer aangehouden in Parijs. De man wordt ervan verdacht de schoten te hebben gelost. Na zijn aanhouding zijn twee huiszoekingen verricht. Het gaat om woningen in Amsterdam-Zuidoost en eentje in Zaandijk. Bij de inval in Zaandijk werd een kilo coke, een vuurwapen en 10.000 euro cash aangetroffen.