Grote groep feestgangers bekogelt politieagenten in Den Haag na beëindigen feestje

In Den Haag zijn agenten die een feest probeerden te beëindigen, bekogeld door een grote groep.

De politie stelde rond middernacht een onderzoek na een melding van geluidsoverlast vanuit een woning in de Steijnlaan. Toen de agenten bij de woning aankwamen waren op de locatie tientallen personen aanwezig. Het ging om tussen de 30 tot 40 personen. De ruimte was te klein om onderling 1,5 meter afstand te houden.

Agenten verzochten de aanwezigen de woning te verlaten, een aantal personen gaf daar direct gehoor aan. Een 17-jarige jongen was niet van plan om het feest te beëindigen en beledigde de agenten. Hij is daarop aangehouden voor belediging. Bij zijn aanhouding heeft hij zich flink verzet.

Een groep van ongeveer 25 feestgangers keerde zich, volgens de politie, uiteindelijk tegen de agenten en gooiden met voorwerpen naar hen. Vanuit de woning werden stenen gegooid, een steen beschadigde de voorruit van een politievoertuig. De omliggende straten werden voor de veiligheid afgesloten. Uiteindelijk zijn politiehonden ingezet om de boel onder controle te krijgen.

De bewoners van de woning kregen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen. De agenten doen aangifte inzake geweld. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt de beelden van het feest. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.