© YouTube

20 jaar tot levenslang geëist voor vergismoord (liquidatie) onschuldige klusjesman in Beuningen

uuHet Openbaar Ministerie (OM) heeft 20 jaar tot levenslang geëist voor de vergismoord (liquidatie) op Mehmet Kiliscoy in Beuningen.

Op 6 juli 2020 werd de 49-jarige Mehmet Kilicsoy op klaarlichte dag doodgeschoten. Het rechercheteam is na uitgebreid onderzoek tot de conclusie gekomen dat de daders zich vergist moeten hebben en dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is. Tot nu toe is niet duidelijk geworden wie dan wel het beoogde doelwit was.

Een 29-jarige man uit Amsterdam hoorde vandaag in de rechtbank in Rotterdam een levenslange gevangenisstraf tegen zich eisen. Hij is volgens de officier van justitie onder meer de opdrachtgever van een dodelijke schietpartij op 6 juli 2020 bij het Thorbeckeplein in Beuningen, waarbij de uitvoerders zich vergist hebben in het doelwit en de 49-jarige Kiliscoy om het leven kwam.

Naast de moord wordt de Amsterdammer ook als opdrachtgever beschouwd van een beschieting van een chalet in Tienhoven op 4 juli 2020. Net als een maand later in Beuningen werd ook in Tienhoven volgens het OM het verkeerde doelwit gekozen. Een huurder van het chalet raakte gewond en het is volgens het OM een wonder dat zijn gezinsleden niet geraakt zijn door de rondvliegende kogels. Aan de beschieting in Tienhoven lag een conflict over drugshandel ten grondslag. Ook stond de 29-jarige man terecht voor voorbereidingshandelingen van een liquidatie van een Amsterdamse man.

Naast de hoofdverdachte/opdrachtgever stonden nog vijf anderen terecht voor de moord in Beuningen. Een 32-jarige verdachte, die volgens het OM waarschijnlijk één van de schutters was, hoorde een gevangenisstraf van 28 jaar tegen zich eisen. Het OM vindt hem ook medeplichtig aan de poging moord in Tienhoven. Een 22-jarige man, van wie het OM het ook aannemelijk acht dat hij één van de schutters was in Beuningen, hoorde 22 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Een 32-jarige man die ook betrokken was in Beuningen hoorde eveneens 22 jaar eisen.

Een 31-jarige man, die voorverkenningen zou hebben gedaan in Beuningen en de auto heeft bestuurd van waaruit de 32-jarige man het onschuldige slachtoffer als doelwit heeft aangewezen, hoorde 20 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. De man stond ook terecht voor de beschieting in Tienhoven, maar daarvoor ontbreekt het volgens de officier van justitie aan voldoende bewijs.

De 33-jarige broer van de hoofdverdachte heeft volgens het OM bij het regelen van de schietpartij in Beunigen‘de eindjes aan elkaar geknoopt.’ Voor hem vindt het OM een gevangenisstraf van 22 jaar passend. Tot slot hoorde een 43-jarige man wegens het medeplegen van de poging moord in Tienhoven een gevangenisstraf van 9 jaar tegen zich eisen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak tegen de verdachten.