Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

30 jaar cel voor man (68) na afspraakje en moord op 16-jarige verdwenen meisje

In hoger beroep is een Australische man (68) veroordeeld voor de moord op een 16-jarige meisje die verdween na een afspraak.

Het slachtoffer, Tiffany Taylor, was in 2015 werkzaam als prostituee en sprak af met Rodney Wayne Williams. Na het afspraakje is het meisje spoorloos verdwenen. De tiener was ten tijde van de verdwijning ook nog twintig weken zwanger. Het is tot op de dag van vandaag onduidelijk wat er precies is voorgevallen. Desondanks heeft justitie de zaak doorgezet.

De verdachte zegt niets te maken te hebben met de dood van het meisje. De man zegt haar na het afspraakje levend te hebben afgezet. In zijn auto is bloed van haar gevonden maar volgens zijn advocaat zou Taylor een keer een bloedneus hebben gehad en is het daarvan afkomstig.

De rechter zag dit anders en heeft de 68-jarige Williams veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord zonder lichaam. Het is overigens niet de eerste keer dat hij wordt veroordeeld. In de jaren zeventig vermoorde hij al een oudere vrouw in haar woning.