20 maanden cel voor vader uit Nieuwegein na misbruik dochter (2) live op webcam

De rechtbank heeft een man uit Nieuwegein veroordeeld tot 20 maanden cel voor het misbruiken van zijn 2-jarige dochter voor een webcam.

Het misbruik vond in november 2014 plaats. De 38-jarige man was aan het webcammen toen hij zijn dochter dwong om bepaalde handelingen bij hem te verrichten. Ook heeft hij zichzelf in haar bijzijn bevredigd. Het misbruik werd op dat moment stiekem gefilmd door de persoon met wie hij aan het chatten was. Uit het dossier blijkt dat die persoon de beelden heeft gedeeld. Toen de beelden later op het internet opdoken, is aangifte gedaan bij de politie. Die wist de man uiteindelijk aan te houden. De verdachte heeft vervolgens bekend dat hij zijn eigen dochtertje heeft misbruikt. Dit gebeurde naar eigen zeggen één keer, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

De verdachte is eerder al veroordeeld voor een zedendelict. In april 2014 kreeg hij van de politierechter een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur met een proeftijd van 2 jaar opgelegd voor het schenden van de eerbaarheid. Het misbruik van zijn dochtertje vond tijdens de proeftijd plaats. De rechtbank is van oordeel dat het gaat om een ernstig feit en een gevangenisstraf opgelegd moet worden. De man heeft een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk opgelegd, met een proeftijd van 3 jaar. Om het slachtoffer te beschermen legt de rechter ook een contactverbod op.