Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Politie in Den Haag schiet na melding agressieve hond op straat dood

De politie in Den Haag heeft een agressieve hond doodgeschoten.

Agenten zijn vanmiddag naar de Melis Stokelaan gegaan vanwege een melding over een agressieve american bull terrier. De hond viel vanuit het niets twee honden aan die daarbij diepe bijtwonden opliepen. De honden zijn naar een dierenarts gebracht voor verdere behandeling. Een vrouw liep een bijtwond op toen ze de vechtende honden uit elkaar wilde halen.

Op het moment dat de agenten het verloop van het incident onderzochten, rukt de american bull terrier met zoveel kracht aan de lijn waarmee het beest bevestigd was aan een paal, dat deze breekt. Hij valt direct weer een andere passerende hond aan. Deze kleine hond zou de aanval zonder snel ingrijpen vermoedelijk niet overleven, meldt de politie. Ook omstanders liepen gevaar door het gedrag van de hond. Hierdoor was een agent genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken en het beest neer te schieten. De bull terrier is ter plekke overleden.

De eigenaar van de american bull terrier meldde zich later bij het bureau voor toelichting en verdere afhandeling van deze zaak. De twee andere honden zijn met ernstige bijtwonden overgebracht naar een dierenarts. De politie onderzoekt de zaak.