Bij het oprollen van een vermeende Rotterdamse smokkelbende heeft de politie afgelopen maandag 200 kilogram cocaïne gevonden die verstopt was tussen blikken vis. Bij de actie zijn in totaal zeven mannen aangehouden.

De politie kwam de drugs op het spoor na een groot onderzoek inzake drugssmokkel uit Zuid-Amerika van de Rotterdamse Zeehavenpolitie. De recherche was op zoek naar een criminele organisatie die cocaïne smokkelde naar de haven van Rotterdam.

Bij de drugssmokkel speelde een medewerker van een Rotterdams transport- en expeditiebedrijf een belangrijke rol. Hij zou informatie aan criminelen hebben geleverd over containers met drugs. Zodoende konden de containers onopgemerkt van de haventerminals worden weggehaald.

Het uithalen van de partijen drugs uit de containers gebeurde in een aantal gevallen op een bedrijventerrein in Moerdijk. De container met 200 kilo cocaïne die afgelopen maandag in Zevenbergen werd ontdekt is in juni vanuit Ecuador aangekomen in de haven van Rotterdam.

In totaal zijn zeven mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. De verdachten zijn mannen van 22 tot 59 jaar en afkomstig uit Rotterdam, Dordrecht en de gemeente Binnenmaas of zonder vaste woon- of verblijfplaats. De medewerker van het transportbedrijf is een 38-jarige Rotterdammer. Eén van de verdachten was gevlucht naar Bulgarije maar is daar gepakt en wacht nu op uitlevering.