Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

200 kilo (hard)drugs gepakt en aanhoudingen na observatie en inval bij criminele groepering

De recherche heeft in een onderzoek naar een criminele groepering uit Roosendaal meerdere verdachten aangehouden en circa 200 kilo drugs in beslag genomen.

De politie observeerde afgelopen maandag een loods aan de Penningweg in Etten-Leur die leek te fungeren als distributiecentrum voor drugshandel. Agenten hebben voorafgaand aan de actie in maart en april grote partijen drugs in beslag genomen. In totaal circa 200 kilo wiet, hasj, amfetamine en cocaïne.

Agenten vielen afgelopen maandag de loods binnen en hielden meerdere mannen op heterdaad aan. In de loods werden meerdere zakken met wiet gevonden. Ook werden er verschillende woningen in Sprundel en Roosendaal doorzocht. Daarbij zijn enkele auto´s in beslag genomen. In Sprundel werd ook nog een miningfarm voor cryptovaluta ontdekt en opgerold.

In totaal zijn negen mannen opgepakt waarvan er nu nog zeven vastzitten. Ze zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het gaat om zes mannen uit Roosendaal (19, 33, 37, 38, 39 en 53 jaar oud) en een man van 31 uit Sprundel. Het onderzoek naar de drugshandel wordt voortgezet.